hmm, mają nie skrzypieć, ale Skoda o tym nie wie i skrzypią ? :szeroki_usmiech
no nic - zobaczymy. W O1 było dobrze.
W każdym razie mocno się ubawiłem Twoją odpowiedzią - rewela
Pilnujcie swoich aut ... Ja zgłosiłem problem z klimatyzacją i głupio usiadłem na kanapie. Oddali mi auto z wykasowanym przebiegiem i średnim spalaniem ... pod domem jak zobaczyłem ubytek płynu i kolor oleju, plus zawieszenie zaczeło skrzypieć czego wcześniej nie było.
Sprawdzanie climatronika trwało 1.5 godziny. już wiem jak to robili :/
Oczywiście wszystko działa normalnie wg nich :/
macluke, temat wałkowany milion razy, uszczelki w O2 skrzypią i już, przesmarowac raz na miesiąc\dwa i spokój, zamiast jeździć do ASO i ryzykować, że uświnią pół samochodu WD40... oczywiście potam można KAZAĆ (jak to zwykli robic właściciele nowych bardzo drogich Skód :lol: ) sprzątać, potem naprawiać połamane plastiki i tak do końca gwarancji, kiedy to 94% ludzi udaje się do wzgardzonego pana Henia i przeprasza się z allegro.pl
nie róbmy z siebie właścicieli tojoty , jak zwykle polecam preparat do uszczelek statoil - lepszy niż ASO :lol:
Zamieszczone przez macluke
W każdym razie mocno się ubawiłem Twoją odpowiedzią - rewela
mi za to płacą :idea:
[ Dodano: Czw 03 Mar, 11 10:27 ]
Zamieszczone przez Psycho Dad
Pilnujcie swoich aut ... Ja zgłosiłem problem z klimatyzacją i głupio usiadłem na kanapie. Oddali mi auto z wykasowanym przebiegiem i średnim spalaniem ... pod domem jak zobaczyłem ubytek płynu i kolor oleju, plus zawieszenie zaczeło skrzypieć czego wcześniej nie było.
Sprawdzanie climatronika trwało 1.5 godziny. już wiem jak to robili :/
Oczywiście wszystko działa normalnie wg nich :/
Nie polecam ASO na poznańskiej warszawa.
hahahahaha, bardzo dziękuję za tę wypowiedź, jakże adekwatną :lol:
no i współczuję zarazem :?
(a nie mówiłem :?: :lol: )
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Szkoda ja nie muszę z siebie robić właściciela toyoty - ja nim jestem :lol:
Z ASO to chyba dam sobie spokój. Octavia niedawno odebrana. Po roku wymienię olej w warsztacie sąsiada, a po 2 latach gwarancja się kończy.
z ciekawostek: jak jeszcze nie miałem skody i chciałem kupić olej Mobil to kumpel mi zaproponował, że jego kolega pracuje w ASO skoda i tanio mi sprzeda.
Wolałem nie sprawdzać czy on nie doleje komuś oleju, wleje mu jakiś badziew z hipermarketu, czy też mi sprzeda jakiś badziew w opakowaniu Mobil :evil:
Zresztą jeśli idzie o jego doświadczenie w naprawianiu samochodów jakichkolwiek, to też szału nie było.
Z ASO to chyba dam sobie spokój. Octavia niedawno odebrana. Po roku wymienię olej w warsztacie sąsiada, a po 2 latach gwarancja się kończy.
Nam nie o to chodzi żebyś rezygnował z ASO, tylko w sprawach skrzypiących uszczelek kupił sobie preparat do smarowania za 10-20zł i raz na miesiąc popsikał uszczelki sobie sam.
Trochę nie na temat napisałem :wink: Mi nic nie skrzypi, a jak zacznie skrzypieć to do ASO nie pojadę. Chodzi o to że nie ufam im na tyle, że naprawdę się zastanawiam nad odwiedzaniem ich nawet w czasie gwarancji. W końcu przegląd co 2 lata. W tym czasie 30 tys km nie przejadę.
P.S Jakoś nie zauważyłem odmienności właścicieli toyot. Jako posiadacz skody jestem kapelusznik :wink: , ale co z toyotą ?
Trochę nie na temat napisałem :wink: Mi nic nie skrzypi, a jak zacznie skrzypieć to do ASO nie pojadę. Chodzi o to że nie ufam im na tyle, że naprawdę się zastanawiam nad odwiedzaniem ich nawet w czasie gwarancji. W końcu przegląd co 2 lata. W tym czasie 30 tys km nie przejadę.
wychodzi na to, że pojechałbyś na przegląd na sam koniec gwarancji, to już w ogóle bez sensu.
ja nie pojechałem i nie żałuję
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
U mnie teżprzegląd wyjdzie pod koniec gwarancji - komp mi uciol juz 6k z planowanych 30.000 pomijając fakt że średnio jestem przekonany do LongLife ale narazie olej jest caly czas żołty
Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km
Komentarz